꿀에 대한 오해와 진실
- 굳으면 설탕 친 가짜?
꿀에는 비타민, 미네랄 등, 우리 몸에 신진대사를 촉진하는 영양소가 뜸뿍 담겨 있는 완전 식품이라 할 수있다. 이 꿀은 과당과 포도당으로 되어 있어 있으며 포도당은 기온 15도 이하이면 설탕같이 결정체가 생긴다. 굳었다고 설탕을 첨가한게 아니라는 얘기.
좋은 꿀일 수록 포도당 함량이 많아 굳는 현상이 일어나는데 기존 영양소를 파괴하거나 변형되는 것은 아니다. 꿀은 특히 노화방지 항산화와 항암효과 피로회복에 좋은 식품이다. 꿀 많이 먹고 다가오는 겨울 감기에도 안 걸리고 잘 살아보자.
Misunderstanding and truth about honey
-If it's hardened, fake sugar?
Honey is a complete food containing vitamins, minerals and other nutrients that promote metabolism in our body. This honey consists of fructose and glucose, and glucose forms crystals like sugar at temperatures below 15 degrees Celsius. Hardened doesn't add sugar.
Good honey contains more glucose and hardens, but does not destroy or modify existing nutrients. Honey is especially good for anti-aging antioxidants and anticancer effects.
Eat a lot of honey and don't get caught in the coming winter cold.